]]>

Aeroportul Internațional din Tbilisi - Shota Rustaveli

Aeroportul Internațional din Tbilisi - Shota Rustaveli

Aeroportul Tbilisi Shota Rustaveli este principalul aeroport din Georgia și unul dintre cele mai bune porți aeriene din Europa de Est. Autoritățile locale, fiind respectuoși față de istoria țării, l-au numit în onoarea unui om de stat proeminent georgian al secolului XII-lea, Shota Rustaveli, care a fost, de asemenea, cunoscut pentru creațiile sale poetice și aforisme. Aeroportul este baza pentru companiile aeriene locale Fly Georgia, Georgian Airways, compania bugetară Fly Vista și nodul important de schimb pentru Aerovista din Dubai.

Clădirea aeroportului a fost construită în 1952, proiectată de arhitectul sovietic Beridze. La începutul anilor 2000, a fost lansat un program de reconstrucție și modernizare al aeroportului, rezultatele căruia s-au menționat în 2007. În timpul modernizării s-au folosit tehnologii noi, proiectul a fost axat pe confortul și comoditatea călătorilor. Astăzi, terminalul este un complex modern cu doua etaje, cu terminale spațioasă, zonă de parcare și piste actualizate în stare perfectă.

În clădirea terminalului, pasagerii vor găsi cafenele, printre care popularele T & G, Burger City, Beer Port și Cappadocia. În așteptarea zborului, călătorii pot cumpăra suveniruri din Duty-Free, de asemenea, vor găsi o mare selecție de dulciuri, produse locale, alcool de lux și vinuri excelente georgiene. Aeroportul oferă pasagerilor servicii ca: oficiu poștal, centru medical, schimb valutar și birouri de închirieri auto.

Terminalul de aer este situat la 15 km de centrul orașului Tbilisi. Programul de reconstrucție și modernizare a complexului a prevăzut și construirea gării feroviare, care leagă aeroportul de capitală. Din 2007, în fiecare zi trenul de mare viteză de șase ori pe zi duce pasagerii până la gara din Tbilisi. Timpul călătorie - 25 de minute, prețul biletului este de 3 lari ($ 1.5) În oraș puteți ajunge, de asemenea, cu autobuzul №37, care rulează zilnic: 7.00-21.00.Tariful este de 0,5 lari. Obosiți după un zbor lung, pasagerii pot apela la serviciile de taxi. Călătoria va costa în regiunea de 30-40 lari, în funcție de distanță.
 

Planul aeroportului
Planul aeroportului din Tbilisi