]]>

Aeroportul Internațional din Tel Aviv Ben Gurion

Tel Aviv Ben Gurion International Airport

en Tel Aviv Ben Gurion International Airport              Țara: Israel                  Cod IATA: TLV                 Orarul: 24/24

Aeroportul Internațional din Tel Aviv Ben Gurion este situat la o distanță de 14 km. de la oraș. În același timp, el este cel mai mare aeroport din Israel, și are o cifră de 13 milioane de pasageri transportați în 2013. În același timp acest aeroport este considerat cel mai protejat împotriva atacurilor teroriste din lume. Acesta a fost supus câtorva atacuri simulate, dar toate au fost fără success. De asemenea acest aeroport a fost recunoscut ca cel mai bun aeroport din Orientul Mijlociu după criteriul de satisfacție al pasagerilor.

Aeroportul este accesibil pasagerilor prin intermediul taxiurilor, autobuzelor și trenurilor. Taxiurile de obicei își alteaptă clienții în zona de recepție. Autobuzele, mai exact rutele 423, 945 și 947, merg spre Ierusalim și Haifa. De asemenea este o linie de cale ferată care leagă aeroportul de oraș. Trenul circulă în intervalul orelor 03:00-00:00, o călătorie are durata de 15 minute.

Pentru confortul pasagerilor există numeroase restaurante, baruri și cafenele pe tot teritoriul aeroportului. În același timp sunt și magazine duty-free, situate în zona de plecare a terminalelor, dar mai există și un centru comercial. Printre alte facilități sunt serviciile non-stop ca schimbul valutar, oficiul poștal și bancomatele. De asemenea, o clinica de urgență pentru prim ajutor ce este deschisă 24 de ore din 24. Pentru familii este o cameră special amenajată pentru copii. În plus pe teritoriul aeroportuilui este și o sinagogă.

Tel-Aviv este un oraș preferat de turiști deoarece are o multitudine de magazine puse la dispoziție non-stop precum și o serie de baruri și cluburi unde vă puteți distra până la răsăritul soarelui. Acesta îți pune la dispoziție o gamă largă de localuri, o atmosferă de oraș futurist, iar dacă ai și dispoziția necesară atunci orașul este magnific. Noi îți propunem să vezi Jaffa, orasul vechi de langa Tel Aviv; piața Carmel, principala piață a capitalei israeliene și desigur să viztați vreun bazar unde poți găsi diverse suvenire și mici comori.

Inainte de calatorie va puteti informa privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Tel Aviv pe AVIA.MD HOTELURI.


Schema aeroportului


Schema aeroportului Ben Gurion