]]>

Torino

Torino

Torino – unul dintre cele mai vechi orașe din Italia, este capitala provinciei Piemont. Torino din italiană se traduce ca „taur mic”, ceea ce explică de ce orașul are ca simbol un taur. Torino este adesea numit „capitala barocului european” și „leagănul libertății italiene”. Cu un număr mare de monumente culturale, istorice și de arhitectură, este unul dintre cele mai atractive orașe pentru vizitatorii internaționali.

Istoria orașului datează din secolul III î.Hr., când pe acest meleag s-a format o comună a triburilor celtic-liguri. Mai târziu, romanii au preluat localitatea și au ridicat în locul acestuia un oraș Augusta Taurinorum, care a servit ca un avanpost important pentru controlul galilor. În Evul Mediu, Torino a primit statutul de oraș liber, dar la sfârșitul secolului al XII-lea a fost cucerit de împăratul Frederick al II- lea. În secolul al XVI-lea, a devenit capitala puternicii case de Savoia a dinastiei de guvernământ din Regatul Italiei.

Astăzi Torino este un important centru economic, industrial și cultural, care este, de asemenea, un hub major de transport și numit de popor „capitala de automobile”. Populația și vizitatorii din străinătate sunt deserviți de aeroportul Torino.

Se consideră că capitala provinciei Piemont are două inimi, iar în atmosfera sa bântuie misterul și misticismul. „Inima albă” este considerată “Piazza Castello”. Aici e situată catedrala Sf. Ioan Botezătorul ce deține în sanctuarul său unul dintre cele mai importante altare creștine - Giulgiul, care, conform legendei a fost îmbrăcat trupul lui Isus Hristos, după răstignirea lui. „Inima Neagră”, este numită zona „Piazza Statuto”, unde au avut loc execuțiile publice din Evul Mediu. La doar câțiva pași de piață se află casa vrăjitorului, alchimistului și faimosului ghicitor –Nostradamus.

Punctul principal din traseul turistic este Muzeul Egiptean – primul muzeu european specializat pe artefacte ale civilizației egiptene antice. În oraș, oaspeții străini vor găsi monumente, clasate ca patrimoniu mondial UNESCO: Palazzo Reale, Madama Cariano și Castelul Valentino. Cea mai înaltă clădire și simbolul orașului Torino este Mole Antonelliana (Turnul Patimilor), unde se poate urca cu ajutorul unui lift panoramic. În clădire este Muzeul Național unic de Cinema, care se afla pe locul al 13-lea în lista muzeelor din italiene după vizitare. Preșcolarii sunt încântați de vizita Muzeul de Păpuși, iar jumătatea de sex masculin se bucură de vizitarea Muzeului de automobile.

Din 1982, în oraș anual are loc Festivalul International de Film Young Cinema și carnavalul tradițional, care cade în ultima duminică a lunii ianuarie. Cumpărați bilete Chișinău – Torino la cele mai mici prețuri din oraș pe site-ul AVIA.MD. Sistemul de rezervare confortabil, procesează cererea rapid și afișează toate opțiunile de zbor disponibile întreprinse de diferite companii. Site-ul are o tabelă, unde sunt indicate zborurile începând cu cel mai mic preț pentru perioada următoare. Cumpărarea biletelor Chișinău – Torino poate fi efectuată de la distanță sau la birou.

Resursă AVIA.MD HOTELS este dotată cu o gamă extinsă de hoteluri economice și hoteluri de lux, printre care utilizatorii vor găsi cu siguranță cel ce i se potrivește.