]]>

Toronto

Toronto

Toronto - capitala provinciei Ontario, este un oraș mare și cultural al părții vorbitoare de limbă engleză a Canadei. Numele orașului provine de la tribul Huron, și înseamnă “loc de întâlnire”. Toronto e mai numit „motorul economic și financiar” din Canada, cu o dezvoltarea masivă a sectoarelor industriale, deoarece oferă aproximativ 17% din locurile de muncă din toată țară. În 2011, revista economică de renume i-a acordat orașului locul patru, ca cel mai bun oraș de trai din lume, ceea ce explică fluxul mare de imigranți și multinaționalitatea localnicilor.

Populația din Ontario și oaspeții străini utilizează serviciile aeroportului internațional Lester B. Pearson, iar pentru zboruri interne și zborurile către America de Nord folosesc aeroportul Billy Bishop Toronto City, mai bine cunoscut sub numele de Toronto Island.

În timpurile străvechi, pe teritoriul metropolei moderne, au locuit triburile Hurun, Iroquois, Seneca, și Mississauga. În 1788, britanicii au cumpărat un teren de 1.000 de kilometri pătrați și au fondat capitala Canadei. În mod repetat, s-au dus lupte sângeroase între americani și britanici, ca urmare orașul a fost ars de mai multe ori. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Toronto era încă un oraș mic, dar în secolul XX a început să se dezvolte dinamic. Influența Montrealului a scăzut, iar aceasta a cauzat o scurgerea de populației vorbitoare a limbii engleză și de afaceri în Toronto.

Astăzi, capitala Ontario este una dintre cele mai importante metropole și unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Fluxul masiv de turiști în Toronto e observat în timpul perioadei de Festivaluri ca: Festivalul Internațional de Film, Festivalul Internațional de Autori, precum și în timpul săptămânii de modă canadiană – L'Oréal Fashion Week. Cartea de vizită a orașului este Turnul TV “CN Tower”, care poate fi văzută din toate părțile ale orașului, datorită înălțimii sale excepționale de 553 m. Cele mai vizitate atracții sunt Muzeul Regal Ontario, Casa Loma, casa muzeu Spadina, Fortul York și stadionul acoperit Air Canada Centre. Yonge Street este considerată strada cea mai plin de viață și cea mai lungă stradă din lume, care are un număr mare de magazine de branduri, restaurante, baruri și cluburi trendy de ultimă oră. După o plimbare lungă sau de cumpărături vă puteți relaxa într-unul din multe parcurile ale orașului, cele mai populare sunt considerate de la Toronto Island Park pe Lacul Ontario, Hyde Park și Regina Elisabeta Park. Foarte populară printre turiști este renumita Cascada Niagara, care poate fi comandată la agențiile de turism locale.

Nu este necesar să sunați la toate agențiile, pentru a cumpăra bilete de la Chișinău la Toronto, le găsiți la cel mai bun preț pe site-ul AVIA.MD. Doar introduceți în sistemul on-line de rezervare datele dumneavoastră și în câteva minute va apărea informația detaliată, despre toate zborurile din această perioadă. După ce v-ați decis, puteți apela la ajutorul managerilor de la birou sau să procurați de sine stătător biletele de pe portal cu ajutorul cardurilor bancare.

Pe AVIA.MD HOTELS găsiți un loc de cazare în timpul sejurului dumneavoastră la Toronto. Serviciul dat oferă o gamă de hoteluri si apartamente la prețuri rezonabile.