]]>

Aeroportul Internațional Lester B. Pearson

Aeroportul Internațional Lester B. Pearson

Aeroportul Internațional Lester B. Pearson - cel mai mare complex de aer din Canada, care este situat la 27 de kilometri, nu de parte de Toronto, în orașul mic Mississauga. Acesta este considerat cel mai aglomerat portul aerian din Canada, traficul de pasageri anual este de circa 30 de milioane. Aproximativ 70 de companii înfăptuiesc zboruri internaționale de pe teritoriul aeroportului, ale căror suprafață de zbor cuprinde peste 100 de destinații ca: Statele Unite ale Americii, Mexic, Asia, Europa, Orientul Mijlociu, Caraibe și Oceania. Aeroportul este un nod important pentru schimb ale companiilor aeriene canadiene ca: Air Canada, Air Transat, Star Alliance, compania bugetară West Jet și charter Skyservice, etc.

În 1937, pe teritoriul terenurilor agricole situate în apropierea orașului Melton, s-a început construcția terminalului. Deschiderea oficiala a aeroportului Melton cu o suprafață totală de 1,7km², a avut loc în 1939. Un an mai târziu, terminalul de aer a fost achiziționat de către autoritățile din Toronto și inițial a fost folosit, pentru a instrui echipajele de zbor. Din 1960, aeroportul s-a extins geografic, s-a construit încă un terminal nou și a fost redenumit în Aeroportul Internațional Toronto. Din cauză creșterii constante a traficului de pasageri, acesta a fost modernizat. În 1984, aeroportul și-a schimbat din nou numele în Aeroportul Internațional Lester B. Pearson, în onoarea primului-ministru distins din Canada. În 2006, potrivit Institutului de Management de transport din Marea Britanie, el a fost numit cel mai bun terminal de aer din lume.

În prezent, aeroportul este un complex ultra-modern, cu toate facilitățile necesare pentru un zbor confortabil și așteptarea acestuia. În terminale, pasagerii vor găsi oficiu poștal, bancomate, schimb valutar, serviciu de ambalare a bagajelor, depozit pentru bagaje, Hamali, săli de rugăciuni, o sală pentru mamă și copil și chiar cabine pentru curățirea de încălțăminte. Pe suprafață tuturor terminalelor este acces gratuit la Wi-Fi și puncte de încărcare ale gadget-urilor electronice. În magazinele duty-free puteți cumpăra ceasuri de marcă Tissot, accesorii de modă Victoria'a Secrets, haine exclusive de la Gucci, bijuterii rafinate, Swarovski și multe alte. În numeroasele restaurante vă puteți bucura de mâncăruri italiene, europene și thailandeze. La terminalul №1 găsiți o expoziția permanentă de sculptură și o sală de gimnastică, iar la terminalul №3 – vă puteți bucura de tratament cosmetic la spa-centru sau să vizionați un film, aprobat de Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

Cel mai ieftin mod de a ajunge în orașul Toronto, sunt autobuzele care pleacă la fiecare 20-30de minute, le găsiți la terminalul unu și trei. Autobuzul № 192 Airport Rocket,circulă până la stația de metrou Kipling Station, iar autobuzul numărul 58A - la stația de metrou Lawrence West Station. Călătorie decurge timp de o oră până la o oră și jumătate, prețul biletului – 3 dolari canadieni. Un mod mai rapid de ajuns în oraș este să luați autobuzul expres, care face opriri la hotelurile mari din Toronto, la stația de cale ferată Union Station și termină traseul la Autogara Bay St. Coach Terminal. Călătorie constituie 45-60 minute, tariful este de 30 de dolari canadieni. O plimbare cu taxiul va costa 60-80 de dolari canadieni, în funcție de punctul de destinație.
 

Planul aeroportului


Planul aeroportului din Toronto