]]>

Тюмень

Tiumen

Tiumen este titlul mândru al primul oraș din Rusia, construit pe spațiile deschise ale Siberiei. Orașul este centrul administrativ al raionului Tiumen și întregii regiuni. Există mai multe teorii cu privire la originea numelui al orașului. Una dintre ele spune că numele provine de la limba tătară și se traduce ca "armata zecilor de mii", ce indică vitejia fondatorilor acestui oraș. O alta versiune spune că, numele a fost rezultatul combinării a două cuvinte de origine turcă "tiu" și "myana", care se traduce ca "proprietatea mea."

Tiumen a fost menționat pentru prima dată în 1406, în cronicile Ustiug, ca capitala Hanatului Tiumen. În 1586, prin decretul țarului Fiodor Ivanovici I, în această regiune au fost trimiși doi voievozi Ivan Myasnoi și Vasile Sukin cu trei sute de cazaci, pentru a construi orașul, care a fost conceput ca un avanpost al dezvoltării Siberiei și Orientului Îndepărtat. În secolul al XIII-lea, Tiumen a dobândit statutul de punct de tranzit major pentru comerț, prin el a trecut caravanelor comerciale din China, care se îndreptau spre partea centrală a Imperiului Rus. În anii '60 ai secolului trecut, în apropierea orașului s-a descoperit câmpuri de petrol și gaze, care a contribuit la creșterea populației, prin urmare,orașul a început să se dezvolte rapid. În prezent, Tiumen este un centru major industrial, economic și cultural.

Tiumen este cunoscut pentru izvoarele sale termale, care au efecte benefice asupra metabolismului. Astăzi, există stațiuni terapeutice de noroi, popular în rândul oamenilor care își monitorizează cu atenție sănătatea. Nou-veniții combină cu succes vizita la băile termale – ziua și plimbările – seara, unde fac cunoștință cu patrimoniul cultural al orașului. Tinerii se grăbesc să vadă "Podul de dragoste", care oferă o priveliște minunată a orașului. În imediata apropiere, sunt Catedrala Buna Vestire și Biserica Mântuitorului. Pe strada principală a orașului, oaspeții vor găsi o clădire în stilul clasicismului rus – Duma orașului, primul etaj găzduiește o expoziție al muzeului de istorie locală. Tot aici, puteți vedea casa comercială Kolokol'nikova și casa veche Averkieva. După ce ați obosit de mers, vă puteți odihni în „Grădina de pisici” înconjurați de pisici și pisoi din fontă, care sunt situate pe gard, pe socluri și chiar pe lanterne.

La un preț accesibil puteți procura bilete de avion cu destinația Chișinău – Tiumen pe portalul AVIA.MD. Sistemul de rezervare simplifică foarte mult procesul de găsire al biletelor. Pur și simplu introduceți datele și el va afișa o varietate de opțiuni de zboruri, efectuate de diferite companii aeriene. Dacă nu sunteți limitați în timp, puteți cumpăra bilete de la Chișinău spre Tiumen cu transfer de lungă ședere la Moscova, care vă va permite să mergeți pe Piața Roșie, la Kremlin, iar dacă mai aveți dorință puteți face cunoștință și cu alte atracții ale capitalei Federației Ruse.

Dacă nu știți unde veți trăi la Tiumen, puteți utiliza serviciul AVIA.MD HOTELS.