]]>

Vilnius

Vilnius

Vilnius - capitala Lituaniei, unde se combină atributele prezentului european cu caracteristicile trecutului sovietic. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale regiunii Mării Baltice, este adesea numit “orașul contrastelor”. Zgârie-norii moderni alături de casele din lemn – este o priveliște obișnuită. La începutul secolului XX, orașul a primit titlul onorific „Ierusalimul de Nord”, pentru că la acel moment era un centru major religios și cultural evreiesc.

Legenda spune că fondatorul orașului a fost lituanianul Marele Duce Gediminas, care în acel moment a visat un lup, ce urla ca o haită de lupi. Preotul Princes a interpretat visul în felul următor că: un lup semnifică un castel, care numai în acest loc poate obține o poziție puternică în calitate de capitală a terenurilor lituaniene. Prima menționare despre această așezare a fost găsită în sursele secolului XII, statutul de oraș la obținut în 1323. În secolul al XIV-lea orașul a fost reședința regilor și prinților Uniunii Polone-Lituaniene, dar după partiția din 1795, a trecut sub dominația Imperiului Rus. Din 1990, Vilnius este capitala Republicii independente Lituania.

Astăzi, Vilnius este un centru principal economic, turistic, de transport, financiar al țării, cu o industrie dezvoltată în servicii și comerțul cu amănuntul. Lituanienii și oaspeții străini sunt deserviți de Aeroportul Internațional Vilnius.

În fiecare an, capitala Lituaniei este vizitată de 1,5 milioane de vizitatori de peste hotare. De obicei, turiștii mai întâi vizitează partea istorică - Orașul Vechi, care este considerat cel mai mare complex arhitectural istoric din Europa de Est și este inclus în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Aici coexistă pașnic bisericile catolice, ortodoxe și bisericile luterane, muzee, hoteluri, magazine, case și școli, ce reprezintă monumente arhitecturale și culturale de diferite vârste. Nu mai de cât trebuie să vizitați Castelul Gediminas, Biserica Sf. Mihail și Sf. Ana, Palatul conducătorilor. Pe Piața Catedralei sunt situate mai multe obiective: Catedrala, monumentul fondatorului și clopotnița albă ascuțită. Pe drumul pietruit al străzii cu cele mai multe restaurante, magazine, galerii, muzee și biserici, puteți ajunge la Piața Primăriei. Aici veți putea admira clădirea Filarmonicii Naționale, Porțile ascuțite, Biserica Sf. Tereza și Primăria.

Vilnius anual găzduiește numeroasele evenimente ce își au rădăcinile în Evul Mediu și cele abia apărute, dar iubite de localnici pentru divertismentul său. Cele mai populare sunt sărbătorilor de Crăciun cu procesiunea tradițională a Trei Regi și târgurile de vacanță, “Cinema de primăvară”, Festivalul folcloric Skamba skamba kankliai și Festivalul de Muzica Christopher cu concerte în aer liber.

Pe portalul AVIA.MD puteți cumpăra bilete de la Chișinău la Vilnius, la cele mai bune prețuri din oraș. Sistemul de rezervare va afișa toate opțiunile de zbor disponibile pentru datele introduse, începând cu cea mai ieftină opțiune, ceea ce permite să înțelegeți mai repede politica tarifară a diferitor companii aeriene. Puteți seta filtre suplimentare: ora de plecare și de sosire, numărul și durata de transplanturi, precum și țara de tranzit. Pentru confortul utilizatorilor, portalul oferă posibilitatea de a cumpăra bilete de la Chișinău la Vilnius de la distanță, plata se face prin intermediul cardurilor bancare Master Card și Visa.

Problema cazării o rezolvați pe site-ul AVIA.MD HOTELS. Portalul deține o bază mare de hoteluri moderne și confortabile.