]]>

Varșovia

Varșovia

    Varșovia - un oraș polonez uimitor, cartea de vizită al acestui oraș este monumentul sirenei varșoviene. Există mai multe legende despre proveniența numelui, dar locuitori povestesc întotdeauna varianta cea mai romantică. Istoria de dragoste dintre un pescar, pe nume Wars, care a prins o sirenă de o frumusețe nemaipomenită cu un nume gingaș Sawa, a devenit cunoscută în satele din jur. La nunta lor s-au adunat o mulțime de oameni și așa le-a plăcut de cuplul ciudat, că au decis să se stabilească aproape de tineri căsătoriți.

    Conform datelor istorice Varșovia a devenit capitală in 1594, când sa decis să se deplaseze reședința regilor polonezi și Marilor Duci al Lituaniei. În timpul de cel de al doilea război mondial, capitala Poloniei a fost grav deteriorată, s-au distrus 85% din monumente și case, bibliotecile au fost parțial prădate sau arse. Ca urmare a muncii grele și lungi al restauratorilor a fost reparată o parte istorică a orașului, care și până în prezent este admirată de vizitatori.

    Terasamentul pitoresc al râului Vistula separă orașul în părțile est și de vest. În partea dreaptă de la malul râului se afla zona rezidențială, la fel și zona de afaceri. Interesul turiștilor poate provoca construirea rapidă a zgârie norilor, wifi-ul gratuit, care este furnizat cu amabilitate de autoritățile orașului. În partea stângă a malului se află centrul istoric, cu restaurante confortabile, atracții locale, magazine de suvenire, hoteluri de lux și economice.

    Cele mai vizitate locuri din Varșovia sunt Palatul Regal, Monumentul sirenei din Varșovia, Palatul și Piața, ca și frumosul cartier Stare Miasto pavat cu pietre de pavaj și o atmosferă medievală. Turiști ruși vor fi interesați să viziteze Cetatea Varșovia, construită la ordinul împăratului Nicolae I, după ce poporul polonez sa răsculat. Polonezii au ridicat un monument în cinstea eliberatorilor de sub ocupația germană, care se numește Cimitirul-mausoleu al soldaților sovietici.

    Dacă va-ți decis să vizitați ceastă țară, vă recomandăm să rezervați bilete din timp pentru cursa Chișinău-Varșovia. Profitați de site-ul de rezervări online AVIA.MD și obțineți un bilet de avion la cel mai bun preț. Puteți cumpăra bilete pentru această destinație apelând la oficiul nostru sau de la distanță, în funcție de dorințele clientului.

    Serviciul de rezervare a hotelelor AVIA.MD HOTELS oferă o listă cu cele mai bune hotele, care corespund criteriilor dumneavoastră.