]]>

Aeroportul Frederic Chopin

Aeroportul Frederic Chopin

Țara: Polonia
Cod IATA: WAW
Orarul: 24/24
 

Aeroportul Frederic Chopin este amplasat în Okecie, la 10 km față de capitala Poloniei. inițial deschis ca aeroport militar în 1934, acum acesta este cel mai important aeroport al Poloniei. Peste nouă milioane de pasageri au tranzitat acest aeroport în 2011, aeroportul operând cu peste 50% din tot traficul de pasageri al Poloniei. Aeroportul operează cu trei tipuri de zboruri:
  • de linie
  • low-cost
  • charter
Pentru a ajunge la aeroport din central Varșoviei urmați cursul bulevardului Zwirki í Wigury.

Dinspre aeroport spre Varșovia puteți ajunge cu taxiul, autobuzul sau trenul.

Taxiul poate fi luat din fața terminalului. Aeroportul Frederic Chopin recomandă clienților săi următoarele companii de taxi: Ele Sky Taxi, Super Taxi şi Sawa Taxi.

Cu ajutorul autobuzelor de pe rutele 148, 175 ajungeți de la aeroport pânp în central orașului PL.PIŁSUDSKIEGO. Ruta 188 are ca destinație finală MAKOWSKA, iar 331 centrul orașului.

De asemenea este și ruta N32, autobus de noapte care conectează aeroportul și Gara Centrală din Varșovia. Ruta N 32 lucrează în intervalul de ore 23:09 și 04:39.

Autobuzele circulă la fiecare 15 minute și la fiecare 8 minute atunci când sunt interval aglomerate.

Cu trenurile companiei Szybka Kolej Miejska (SKM) se poate de ajuns de la aeroport la Sulejówek Miłosna, lunând un tren de pe liniile S3S, S2 sau S3C. Cu trenurile companiei Koleje Mazowieckie (KM) ajungem la destinațiile Modlin și Warszawa Wschodnia. Acestea merg la fiecare 25 de minute.

În cadrul aeroportului sunt trei parcări care oferă loc de staționare pe teermen lung și scurt. Pentru persoanele care vor să își lase mașina pe o perioadă scurtă de timp atunci pot utilize serviciile parcării P1 care are capacitatea de 1200 de locuri sau P3 cu o capacitate de 450 de locuri. Persoanele care doresc să-și lase mașina pe un termen lung atunci ea deține 600 de locuri.

Pentru a lua o gustare sau o băutură în cadrul terminalului sunt mai multe restaurant, cafenele și automate cu produse alimentare. De asemenea la nevoie puteți face cumpărături ăn duty-free și în câteva magazine care au ca produse: bijuterii, îmbrăcămite, cărți și ziare.

Dacă aveți nevoie urgent de o sală pentru conferințe, aeroportul vă pune la dispoziție trei. De asemenea pe teritoriul aeroportului operează o bancă, case de schimb valutar și câteva ATM-uri.

Persoanele cu dizabilități au acces la lifturi, scaune cu rotile și personal care acordă prim-ajutor în caz de necesitate.

În plus în incinta aeroportului este rețea gratuită de Wi-Fi. De asemenea aici este un birou de depozitare a bagajelor și altul de închiriere a automobilelor.

Pentru pasagerii care călătoresc cu copii este un salon special pentru ei, de asemenea un centru medical, un observator și o capelă.

 

Schema aeroportului


Schema aeroportului Frederic Chopin