]]>

Washington

Washington

Washington – este capitala Statelor Unite, denumirea oficială – Washington District Columbia, însă oamenii l-au numit întotdeauna Washington D.C.. Orașul este centrul administrativ, care nu aparține geografic nici unuia dintre cele 50 de state.

Orașul a fost construit în 1791, după decizia ce prevede independența capitalei de state, pentru întreținere și securitate și a fost fixat în Constituție. Capitala a fost numită în onoarea primului președinte ale Statelor Unite. Începând cu noiembrie 1800, orașul a devenit sediul permanent al Congresului SUA. Astăzi, Washingtonul este sediul autorităților legislative, judiciare și executive, precum și reședința permanentă a președintelui din SUA, care este Casa Albă. În Washington funcționează aproape două sute de ambasade, Fondul Internațional Monetar, Banca Mondială și alte organizații de importanță internațională. Populația rezidentă a orașului este de 600 de mii, însă în timpul săptămânii lucrătoare ajung la un milion, din cauza angajatorilor ce locuiesc în statele apropiate. Capitala este deservită de trei aeroporturi, dintre care două sunt internaționale: principalul – Aeroportul Dalles, al doilea – Ronald Reagan, iar al treilea – Baltimore-Washington.

Orașul are numeroase monumente istorice și muzee de importanță națională. Desigur, atracția principală din Washington a fost și încă mai este Casa Albă – unica reședință prezidențială din lume, ușile sunt permanent deschise pentru turiști. O alta atracție, care atrage vizitatorii din străinătate, este maiestuosul Capitoliu - clădirea în care se reunește Congresul. Capitoliul alb ca zăpada este unul dintre cele mai înalte clădiri din oraș, ultimul etaj oferă o vedere fantastică a Washingtonului. Turiștii ce doresc să se îmbogățească cultural, pot să înceapă de la : Muzeul Național de Istorie Naturală, Muzeul Național Aerian și Spațiu, Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA, Galeria Națională de Artă, Muzeul Jurnalismului și Muzeul Internațională al Spionajului.

Pe site-ul AVIA.MD, puteți rezerva si cumpăra bilete de avion de la Chișinău la Washington, în prealabil examinând zborurile la data ce vă interesează. Sistemul de rezervare confortabil vă va informa despre zborurile apropiate cu prețui mici, în cazul în care perioada de ședere a dvs. nu este strict fixată. Puteți cumpăra bilete de la Chișinău la Washington direct de la birou sau de la distanță, achitând cu ajutorul cardului bancar.

Dacă sunteți o persoană organizată și vă doriți din timp, împreună cu biletul, o cameră în hotel, atunci compartimentul AVIA.MD HOTELS oferă servicii de cazare în Washington, precum și în periferia acestuia.