]]>

Oklahoma, Aeroportul Will Rogers

Aeroportul Will Rogers

Aeroportul Will Rogers este bine cunoscut sub numele de Aeroportul Oklahoma City. Acesta prezintă un centru comercial aerian major al metropolei din statul Oklahoma. El se concentrează exclusiv pe zborurile interne și totuși cifrele volumului de pasageri îi oferă o poziție de lider în lista celor mai aglomerate aeroporturi din acest stat. Zilnic, de la terminalele Aeroportul Oklahoma sunt efectuate mai mult de 70 de zboruri regulate spre 19 orașe mari din SUA, care aparțin la circa 20 de companii aeriene naționale. Traficul anual este de 4 milioane de pasageri.

Numele său l-a primit în onoarea renumitului nativ al acestui meleag – cowboy-ul american, jurnalist și actor comic Will Rogers, care a murit tragic într-un accident de avion. În timpul celui de al doilea război mondial, unitatea aeriană a funcționat ca o bază de aer majoră a Forțelor Aeriene din SUA, aici a staționat unul dintre centrele principale de pregătiri în domeniul aerian. În 2006, complexul a fost renovat pe o scară largă. Astăzi, terminalul dispune de 24 de porți, săli de sosiri și plecări cu bandă pentru bagaje, precum și o parcare acoperită, proiectată pentru 5500 de locuri auto.

La aeroport pasagerii vor găsi următoarele servicii: bancomate, oficiul poștal, biroul bunurilor pierdute, centru medical, cărucioare de bagaje, puncte de încărcare pentru dispozitivele electronice, curățătorie de pantofi. Pentru pasagerii cu dezabilități sunt la dispoziție scaune cu rotile, dacă necesită ajutor, pot să-l solicite de la personal, pentru ai însoți până la poarta necesară. Terminalul de aer dispune de două săli de conferințe: prima este concepută pentru 4-5 persoane, iar a doua are capacitatea să găzduiască până la 100 de persoane. Puteți, de asemenea, apela la servicii de afaceri: fax, copiator și la serviciile biroului notarial. În toate terminalele este acces liber la internet. Fumatul în aeroport este strict interzis, zona desemnată pentru fumat se află la 200 m distanță de clădirea terminalului. Pasagerii probabil nu vor găsi restaurante rafinate, dar fast-food-uri sunt din abundență: Schlotzsky, Moe's Southwest Grill, Bar 1907 și multe altele. Suveniruri și cadouri pot fi procurate în Bricktown Square, gadget-uri electronice moderne – în In Motion Entertainment, ziare și reviste de modă – în POPS Vest, și să vă răsfățați cu un ceas nou sau o bijuterii decorativă – în Brighton Collectibles.

Aeroportul este situat la 10 km distanță de centrul orașului Oklahoma City. Stația de autobuz se află chiar lângă ieșirea din Terminalul №1. Pentru a ajunge în oraș, folosiți-vă de autobuzul №801, care circulă până la Union Bus Station. Durata călătoriei este de 40 de minute, biletul costă 3 $. Autobuzele interurbane de pasageri Jefferson Bus Line, oferă posibilitatea de a ajunge în orașele statului Oklahoma – Chickasha, Lawton, și în orașele statului Texas – Wichita Falls și Fort Worth. Timpul de călătorie și costul călătoriei depinde de distanța față de orașul dorit. O plimbare cu taxiul de la aeroport la centrul orașului Oklahoma City va costa în regiunea de $ 25-30.


Schema aeroportului


Schema aeroportului din Oklahoma