]]>

Aeroportul Internațional Montreal – Pierre Elliot Trudeau

Aeroportul Internațional Montreal – Pierre Elliot Trudeau

Aeroportul Internațional Montreal – Pierre Elliot Trudeau este unicul aeroport de pasageri ce deservește Montrealul. Aeroportul ocupă locul patru în aviația din Canada. El deservește toate companiile aeriene majore din Canada și SUA, care sunt: Air Canada, West Jet Airlines, Delta Air Lines și American Airlines. Harta zborurilor efectuate din Montreal-Trudeau, include aproximativ 100 de destinații pe cinci continente. Aeroportul anual primește 13 milioane de pasageri.

În 1940 s-a decis construirea unui nou aeroport civil pe locul fostului hipodrom din Dorval. Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că, aeroportul din Saint- Hubert nu avea resursele necesare pentru deservirea dinamicului Montreal. Aeroportul a fost construit într-un timp scurt și a început să funcționeze la 1 septembrie 1941. Inaugurarea noii clădiri a aeroportului internațional din Montreal-Dorval, care a costat 30 de milioane de $, a avut loc pe 15 decembrie 1960. Pentru o perioadă lungă de timp, după deschidere, acesta a rămas cel mai mare aeroport din Canada și unul dintre cele mai mari noduri aeriene la nivel mondial. În 2004, aeroportul a fost redenumit în onoarea primului-ministru "părintele Canadei moderne" Pierre Elliot Trudeau.

După reconstrucția majoră a complexului, aeroportul îndeplinește toate cerințele standardelor internaționale și are o infrastructură necesară pentru ca pasagerii să se simtă confortabil în așteptarea zborului. Terminalele au case de schimb valutar, servicii de ambalare a bagajelor, terminale bancare, puncte de referință, punct medical, zone de fumat, dulapuri pentru păstrarea bagajelor, o cameră de rugăciune, cameră pentru mamă și copil, oficiu poștal. În aeroport este acces gratuit la internet. În sala de expoziție a portului aerian, pasagerii vor putea să se bucure de contemplarea lucrărilor ale lui Alfred Pelly, Molinari, Veselov, precum și ale altor artiști. În terminale, oaspeții de peste hotare pe coloane speciale iluminate se pot găsi în fotografii, care au fost făcute la momentul ieșirii lor din terminalul internațional. În salonul Balnea Spa Voyage, puteți profita de tratamente expres: manichiură, pedichiură, tratamente faciale, împachetări corporale și masaje, de care se ocupă profesioniștii certificați. Haine din cele mai recente colecții de designeri faimoși le puteți găsi în buticul Lole, Boutique Artizan și Bizou, accesorii pentru călătorie în Bentley, echipamente electronice în MC Electronique, bijuterii în Metalsmiths Sterling. Pasagerii se pot bucura de patiserie uimitoare și mâncăruri tradiționale din Quebec în Les Délices del'Érable și Lesters Deli Express.

Distanța de la Montreal-Trudeau până în centrul orașului este de 21 de km. Puteți ajunge în oraș cu trenul de mare viteză ce aparține companiei Rail Air Connect, care traversează de la aeroport la Montreal de mai multe ori pe zi. Timpul călătorie – 30 de minute, tariful este de 11 $ canadieni. Cu autobuzul № 747 ajungeți în oraș cu 10 $, care circulă până la stația de metrou Berri-UQAM, fiecare jumătate de oră de la 6 dimineața până la 10 seara. Durata călătoriei este de 30-60 de minute, în funcție de volumul traficului rutier. Călătoria cu taxiul până în centrul orașului va costa în jurul de 40-45 de dolari.

Planul aeroportului


Planul aeroportului din  Montreal