]]>

Almaty

Almaty

Almaty – orașul bogat, însorit și fermecător, situat la poalele munților Tien Shan. El este centrul financiar și de afaceri, un nod important de transport și cel mai mare oraș din Republica Kazahstan. Locația aceasta este , de asemenea, cunoscută sub numele de „Alma-Ata”, care în kazahă înseamnă „Tatăl Merelor”. Deoarece capitala oficială a fost numită Astana, orașul a primit statutul de “capitala de sud”.

În antichitate, orașul modern a fost considerat un punct focal din Drumul Mare al Mătăsii. În Evul Mediu timpuriu, aici s-a aflat locul de oprire al mongolilor și turcilor nomazi. Construcția orașului a început în 1854, când a fost înălțată o zidire militară pentru consolidarea imigranților ruși. În perioada sovietică, Almaty, a avut o creștere dinamică și rapidă, astfel dobândind clădiri noi. În timpul celui de al doilea război mondial, orașul a fost poziționat ca cel mai mare centru industrial în URSS, care avea 150 de întreprinderi din industria ușoară și alimentară. În prezent, Almaty face parte din treizeci de orașe cele mai scumpe pentru vizitatorii străini și este un centru cultural, istoric și științific. Acesta este adesea numit „capitala pentru afaceri mici”, ajutată de un climat economic favorabil.

Populația urbană și vizitatorii din străinătate sunt deserviți de aeroportul internațional modern cu același nume „Almaty”.

Almaty are peste 100 de monumente arhitecturale și istorice. Programul cultural, în timpul șederii, dispune de 32 de muzee, 10 teatre, 20 de galerii de artă, 11 orchestre, 13 ansambluri și Filarmonica. Cartea de vizită a orașului este Muzeul de Instrumente muzicale cazace, care prezintă o colecție rară de instrumente suflătoare, din stuf, cu arcuri și cele de percuție. Casa muzeului este destul de interesantă, care prezintă un eșantion arhitectural din lemn al secolului XX, cu sculpturi decorative și cu un accent luminos. Turiștii, de asemenea, favorizează Muzeul de Stat al Republicii Kazahstan, la fel, și Muzeul Aurului și Metalelor Prețioase. Puteți face o plimbare prin parcul celor 28 Eroi Panfilov, în centrul căruia se află Catedrala Înălțarea Domnului, inclusă pe lista monumentelor culturale și istorice al Republicii Kazahstan. Vizitatorii sunt atrași și de construcția grandioasă a Centrului Cultural Islamic – unul dintre cele mai mari moschei din Kazahstan. Locul cel mai frumos al orașului este considerat muntele Kok-Tobe, ce oferă vederi impresionante spre oraș și lanțurile muntoase, care sunt acoperite de zăpadă. Puteți ajunge în vârf cu ajutorul unei telecabine, cu autobuzul sau pe jos. La 15 km de oraș, turiștii vor găsi faimosul patinoar „Medeo” construit într-o vale pitorească. Nu departe este stațiunea de schi „Chimbulak”, unde capul se învârte de la aerul curat și proaspăt, iar inima începe să bată mai repede în așteptarea călătoriei uimitoare prin aceste locuri încântătoare.

Serviciu AVIA.MD oferă oportunitatea unică de a obține informații despre prețurile stabilite de diferite companii aeriene, precum și de a cumpăra bilete de la Chișinău spre Almaty la cel mai mic preț. Ușor de manevrat, sistemul de rezervare permite să setați filtrele necesare pentru ora de plecare și de sosire, numărul și durata de transplanturi. După procesarea cererii, sistemul va afișa toate opțiunile de zbor disponibile începând cu cele mai ieftine. Cumpărați bilete de la Chișinău la Almaty direct de pe acest site cu un card de credit sau la birou.

Pe resursa AVIA.MD HOTELS, utilizatorii pot alege o cameră într-un hotel modern sau apartament confortabil la prețuri foarte accesibile.