]]>

Baku

Baku

Baku – capitala Republicii Azerbaidjan, este un oraș dinamic și modern și în același timp cel mai mare oraș din Caucaz. În secolul trecut, a fost numit "al doilea Paris", acum orașul îmbină cu succes elementele culturii occidentale cât și cele orientale, clădiri futuriste și obiecte cu patrimoniu istoric ai strămoșilor.

Populația Azerbaidjanului cât și oaspeții de peste hotare sunt deserviți de aeroportul Heydar Aliyev, numit în onoarea celui de al treilea președinte al Republicii Azerbaidjan. Terminal este situat la numai 25 km de centrul orașului și este legat de capitală cu o autostradă modernă.

Prima menționare a orașului a fost înregistrată în Evul Mediu. În secolul al XII-lea, Baku a devenit capitala statului Shirvanshah. Timp de secole, datorită poziției sale geografice extrem de favorabile, orașul a fost poziționat ca un centru comercial important, în care veneau bunuri din vest și din est. De aceea; Baku era mereu capturat, orașul a fost sub jugul mongol și pentru o lungă perioadă de timp a aparținut Imperiului Otoman.

În prezent, Baku este un centru strategic important, economic și industrial al Caucazului. Prin salturi grabnice se dezvoltă industria: construcției de mașini, chimică, textilă, de prelucrare a petrolului și altele.

În fiecare an, crește fluxul turiștilor de peste hotare, care doresc să își petreacă vacanța pe coasta Mării Caspice și să facă cunoștință cu patrimoniul cultural și istoric al azerbaidjenilor. Maiestosul oraș vechi ,Icheri Sheher, el mai este numit "Baku Acropolis", a intrat în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pe teritoriul său s-au păstrat Palatul Shah Shirvan, Turnul Maiden, Moscheea Baba Kuhi-Bakuvi Lezghian, reședința hanilor din Baku și multe alte monumente unice. Însoțitorii vor povesti legendele străvechi despre orașul Icheri Sheher, de asemenea, cum poți explora împrejurările de sine stătător. Nu puteți vizitați Baku- ul fără ca să gustați bucatele azerbaidjene, dar să fiți pregătiți pentru că la primul se va servi cinci bucate urmate de trei însoțite de vodcă sau coniac iar la felul trei aduc ceai cu gem.

Biletele Chișinău – Baku le cumpărați de pe site-ul AVIA.MD, folosind sistemul de rezervări online. Avantajul evident al acestui sistem este că plata biletului se poate face de la distanță. De asemenea, biletele Chișinău – Baku le puteți procura și direct de la birou, rezervându-le preventiv pe site

AVIA.MD HOTELS vă va oferi o gamă largă de hotele din Baku, printre care veți găsi cu siguranță o opțiune potrivită pentru dumneavoastră.