]]>

Aeroportul international Bergamo

Aeroportul international Bergamo

Aeroportul internațional Orio al Serio este cunoscut mai bine sub numele Bergamo, el se află la 45 km de orașul principal al modei Milano. Dintre cele trei aeroporturi din Milano, Bergamo deține locul doi după mărime și numărul de pasageri, locul unu îi revine aeroportului Malpesa. Cele mai multe zbori din Bergamo sunt efectuate de companiile low-cost și charter. Aeroportul primește zboruri interne cât și internaționale. De asemenea, aeroportul este unul dintre principalele noduri ale cunoscutei companii aeriene irlandeze Ryanair.

La Milano poți să ajungi pe două căi: cu autobuzul sau cu trenul. Există autobuz direct, care pleacă de lângă aeroport până în centrul capitalei modei, ele sunt efectuate de operatorii de transport al companiilor «Terravision», «Orioshuttle» și «Autostradala». Costul de călătorie într-o direcție variază între 10 și 12 euro și o călătorie dus-întors de la 15 la 18 euro. Primul autobuz spre Milano începe traseul de la ora 4.00 iar ultimul pleacă la ora 23.00. Intervalul turelor este de 30 de minute Timpul de călătorie este de o oră. Această opțiune este preferabilă pentru cei care sunt obosiți de zbor și își doresc să rămână la hotel.

Dacă nu sunteți limitați în timp pe perioada de ședere în Italia și vă doriți să vedeți cât mai multe locuri, atunci vă recomandăm să profitați de un traseu mai complicat spre Milano. De la aeroport circulă un autobuz până în orașul Bergamo, care se află la o distanță de 3 km. Ajunși acolo, puteți lăsa bagajele în camera de păstrare ca să vă fie mai ușor să faceți cunoștință cu atracțiile locale. Vă puteți plimba prin locul iubit de turiști - Piazza Vechia, să urcați cu telecabina spre orașul vechi, să vă fotografiați lângă Cappella Colleoni - aceasta este doar o listă scurtă de lucruri pe care le puteți face în Bergamo. După ce suficient v-ați plimbat, vă puteți continua călătoria până la destinație. De la gara din Bergamo este ușor de ajuns cu trenul la Milano, în doar o oră, în deosebi că această opțiune este mai economică decât un autobuz direct de la aeroport. De asemenea, de la gara feroviară pleacă trenuri de mare viteză spre orașele mari italiene, cum ar fi Roma, Veneția, Napoli, Pisa și altele.

 

Schema aeroportului


Schema aeroportului Bergamo