]]>

Aeroportul internațional Berlin - Tegel

Aeroportul internațional Berlin - Tegel

Aeroportul internațional Berlin - Tegel poartă numele de Otto Lilientalya numit în onoare celebrului inginer aeronautic german. El este un port aerian important al Germaniei, care aduce vizitatori din străinătate, din anul 1960.

În 1930, pe locul aeroportului prezent a fost amplasată o bază de rachete. În 1948, administrarea locală al acestui port a decis să construiască o pistă. În doar două luni construcția a fost finalizată și la sfârșitul anului a fost inițiată deschiderea oficială a aeroportului. Pentru traficul de pasageri porțile s-au deschis, în ianuarie 1960. În timpul războiului rece Tegel a fost unicul terminal aerian al Germaniei de Vest, care transporta pasageri.

În prezent, aeroportul găzduiește două companii aeriene germane mari - Lufthansa și Air Berlin, zborurile cărora reprezintă aproximativ 60% din traficul aerian efectuat de la aeroportul Berlin Tegel. În fiecare an, Berlin - Tegel deservește circa 15 milioane de pasageri. Zboruri directe conectează capitala Germaniei cu toate orașele importante din Europa: Londra, Amsterdam, Viena, Roma, Paris, Madrid, Frankfurt și altele Împreună cu ele realizează transportul aerian intercontinental, la: New York, Bangkok, Beijing, Varadero și a.m..

Aeroportul este renumit prin prezența spectrului de servicii necesare pentru pasagerii în așteptarea zborului. La dispoziția călătorilor este: oficiul poștal, centrul medical, farmacia, biroul lucrurilor pierdute, biroul de informații, restaurante și duty-free. În clădirea aeroportului este acces gratuit la Wi-Fi.

Distanța dintre terminal și capitală este de 8 km. Puteți folosi autobuzul de mare viteză, deținut de compania TXL. Traseul său trece pe străzile centrale ale orașului, iar stația finală este zona pietonală principală a capitalei Alexander Platz. Ziua, intervalul dintre rute este de 10 minute, iar noaptea – aproximativ o oră. În zonele mai îndepărtate ale orașului, turiștii pot lua autobuzul №128 și №109, iar autobuzul Х9 vă duce direct la gara feroviară. Tariful este de 3 euro. Desigur,puteți folosi serviciul unui taxi, costul căruia în Berlin variază de la 20 la 35 de euro, în funcție de destinația finală.
 

Planul aeroportuluiPlanul aeroportului Berlin - Tegel