]]>

Montreal

Montreal

Montreal – al doilea cel mai mare și important oraș din Canada și cel mai mare din provincia franceză – Quebec. "Capitala Culturală din Canada" a primit în mod repetat locul de frunte ca cel mai confortabil oraș de trăi din lume. Montreal este un important centru economic, industrial și de afaceri, care oferă locuitorilor în mod constant un nivel de trai ridicat.

Datorită cercetării arheologice s-a stabilit că pe teritoriul metropolei, în urmă cu 4000 de ani, au trăit triburi indiene. La începutul secolului al XI-lea, aborigenii au înființat așezarea Oshelaga. În secolul al XVII-lea, francezii au început treptat să stăpânească această zonă, mai întâi au stabilit un post comercial de blană, apoi au numit un guvernator și au început în mod activ să răspândească între localnici catolicismul. Data oficială a fundației franceze este considerată 17 mai 1642, atunci când coloniștii francezi au construit un fort în cinstea Sfintei Fecioare Maria. Inițial, satul a fost numit Ville-Marie, mai târziu redenumit Montreal (de la muntele “Mont Royal”, situat în centrul orașului). Orașul a fost capitala Canadei timp de cinci ani (1844-1849).

Orașul este deservit de două aeroporturi internaționale: Aeroportul Pierre Elliott Trudeau ce se specializează în traficul de călători și aeroportul Mirabell - pe mărfuri.

Astăzi, Montrealul este inima Quebecului, metropolă gigantă cu zgârie-nori, parcuri pitorești, vile și străzi pietruite, care evocă atmosfera primilor coloniști. Pe străzile din Mont-Royal și Rue Ste-Catherine, care se traduce ca "strada cu o mie de magazine", orașul realizează visul iubitorilor de cumpărături. Statutul de "capitală culturală a Canadei", orașului îi este atribuit datorită desfășurării anuale a festivalurilor: Festivalul Lumii de Cinema, Festivalul muzicii Franceze, Festivalul Internațional de Jazz și Festivalul de artă pirotehnică. Istoria surprinzătoare a orașului poate fi cercetată în muzeele următoare: Muzeul de Istorie locală, Muzeul Arheologic, Muzeul de Artă Contemporană și Arte Plastice. Oaspeții din străinătate trebui neapărat să viziteze districtul istoric - Orașul Vechi, unde sunt principalele atracții ale Montrealului: Piața principală a orașului d'Armes, Bazilica Notre Dame de la Montreal cu clopotnița neo-gotică de 70 de metri înălțime, Scuarul Jacques Cartier, Primăria, Piața Bonsecours și multe alte obiective turistice, care merită atenție vizitatorilor. În vârful muntelui Royal, veți vedea o priveliște fabuloasă a orașului, de asemenea, vă veți putea plimba prin uimitorul parc cu celebra cruce catolică de șaptezeci de metri.

Site-ul AVIA.MD vă permite să faceți o analiză comparativă de costuri a diferitor companii aeriene ca mai apoi să cumpărați biletul cel mai ieftin pentru destinația Montreal. Portalul extrem de ușor în utilizare, procesează cererea dumneavoastră doar în câteva minute, unde afișează toate opțiunile de zbor disponibile. Selectați opțiunea potrivită și vă rămâne să rezervați zborul. Biletele Chișinău – Montreal pot fi cumpărate în mai multe moduri: la biroul companiei și să plătiți în numerar sau faceți plata cu cardurile bancare prin intermediul internetului.

Pe portalul AVIA.MD HOTELS sunt o varietate de hoteluri moderne, unde puteți alege hotelul, care vă va satisface toate criteriile.