]]>

Aeroportul Internațional Kastrup

Aeroportul Internațional Kastrup

Aeroportul Internațional Kastrup (Airport Kastrup) – portul aerian din Copenhaga, situat în comuna daneză Tarnby, la 8 km de centrul capitalei Danemarce. Acesta este cel mai mare aeroport din Scandinavia și servește anual 23 de milioane de pasageri. În lista porturilor aeriene cele mai mari din Europa, Kastrup ocupă locul 17. Compania aeriană conducătoare din Scandinavia – Scandinavian Airlines System, folosește aeroportul ca principalul nod aerian al său. Terminal din Copenhaga este servit de 63 companii aeriene, care efectuează zboruri regulate, de sezon și charter către mai mult de 100 de destinații.

Istoria aeroportului principal al Danemarcei începe din 1925. Inițial, pe post de clădire a terminalului, a fost folosit un castel de lemn, însă danezii au decis să construiască o nouă clădire, proiectată de către arhitectul proeminent danez Wilhelm Lauritzen. Astăzi, aeroportul este format din trei terminale: Terminal №1 servește zboruri interne, și terminalele №2 și №3 - internaționale.

Kastrup oferă saloane comode în care pasagerii vor găsi tot necesarul pentru o așteptare confortabilă și plină de divertisment. Pentru a examina toate serviciile disponibile prestate de terminale, descărcați pe dispozitivul mobil aplicația CPH AIRPORT APP. Această conține hărți utile al tuturor terminalelor, ora de plecări și sosiri, precum și informații actualizate cu privire la reducerile din magazinele duty- free. Duty-free-ul din Copenhaga are o selecție largă de branduri, produse de cosmetică decorativă, produse de îngrijirea pielii, băuturi alcoolice, produse din tutun, delicatese locale și accesorii la modă. Pentru ca să vă treacă din timp mai ușor, puteți lua o cafea la una din cafenele Starbucks și Baresso Coffee, să mâncați în Caviar House, O'Learys, Steff's Place și Yo Sushi. Pasagerii pot utiliza, de asemenea, bancomatele, schimbul valutar, biroul obiectelor pierdute, centrul medical, biroul pentru închiriere de mașini, parcarea și camera mamă și copil. Apelând la serviciul de informare, unde lucrează personal calificat – vorbitori de limba engleză, pasagerii vor primi informații exacte cu privire la chestiunile relevante.

Pentru a ajunge la Copenhaga de la Kastrup puteți folosi metroul, trenul, autobuzul sau taxiul. La terminalul №3 este stația de metrou Lufthavnen, de unde circulă la fiecare 10 minute de la prima platformă trenul expres spre Gara Nørreport. Durata călătoriei este de 15 minute, prețul biletului în regiune de 4 €. De la a doua platformă puteți lua unul dintre trenurile regionale care urmează, de asemenea, la Gara Nørreport. Ca regulă, călătorii folosesc mai des serviciile trenurilor regionale, pentru a ajunge și la alte orașe din Danemarca sau Suedia. La ieșirea din terminale se află stația de autobuz, unde pasagerii vor găsi autocare municipale ce navighează non-stop. În timpul zilei intervalul dintre curse este de 15 minute, noaptea – 20 minute. Pentru a ajunge la Gara Centrală și în centrul orașului folosiți-vă de autobuzul №5A, stația terminus a acestuia este – Husum Torv. Timpul de călătorie – 30 de minute, biletul costa aproximativ 3,5 €. Autobuzele №35, 36, 75, 96N 76N fac legătură cu diverse sectoare din Copenhaga. O plimbare cu taxiul spre centrul capitalei daneze va costa 30-35 de euro.


Planul aeroportului


Planul aeroportului din Copenhaga