]]>

Aeroportul internațional "Nisa Coasta de Azur"

Aeroportul internațional

Aeroportul internațional "Nisa Coasta de Azur " este principalul hub de aer din Riviera Franceză, care deservește, de asemenea, populația de lângă frontiera italiană. Aeroportul este folosit ca un centru de schimb între compania aeriană majoră Air France și compania aeriană bugetară britanică Easy Jet. Complexul aeroportului se situează pe locul trei, după traficul anual de pasageri, care este de circa 12 milioane, iar predecesorii săi sunt aeroporturile capitalei: Charles de Gaulle și Orly Aeroportul efectuează zboruri internaționale în peste 100 de trasee, iar harta operațiunilor sale acoperă cel puțin 30 de țări.

Istoria aeroportului a început în 1918, atunci când între Nisa și Corsica a fost stabilit serviciul poștal aerian. Din 1920, a fost organizate și desfășurate o serie de idei mărețe, una dintre ele erau prezentările aeriene, foarte populare în rândul populației locale și vizitatorilor. Deja la sfârșitul anilor '20 ai secolului trecut, autoritățile locale au decis să construiască aeroportul. Terminalul de aer, numit "Coasta de Azur", se supune oficial Ministerului francez al aviației, dar, de fapt, este condus de Clubul de Aer Nisa. În timpul celui de al doilea război mondial, trupele germane au ocupat aeroportul Nisa și a fost exploatat de forțele aeriene din Germania. După eliberarea teritoriului de invadatorii inamici, aeroportul a fost reconstruit și într-un scurt timp a stabilit o legătură puternică cu aeroportul capitalei. În 1987, autoritățile au lansat un program pentru extinderea aeroportului, în urma căruia a fost construit al doilea terminal, pentru deservirea pasagerilor internaționali. În prezent, complexul aeroportului este format din două terminale: primul - pentru zborurile internaționale, iar al doilea - pentru zboruri interne și companiile aeriene low cost.

La aeroport, pasagerii pot apela la serviciile filialelor bancare, oficiului poștal, biroului de informații, servicii medicale și de sănătate. Pe întreg teritoriul aeroportului este acces gratuit la internet Wi-Fi, sunt puncte pentru reîncărcarea cu energie a echipamentelor personale tehnice. Suvenirurile franceze pot fi cumpărate în buticurile Occitane și Saveurs De Provence, iar dulciurile din La Cure Gormande. În magazinele duty-free puteți cumpăra haine și accesorii de branduri renumite ca: Hermes, Armani, Celio. În așteptarea zborului, pasagerii pot lua o gustare în cafeneaua Paul și bistroul Quick, sau servi o masă în restaurantul elegant, care oferă o vedere frumoasă a pistelor de aterizare.

Distanța de la aeroport până în centrul orașului Nisa este de 7 km. Nu departe de terminal se situează stațiile de cale ferată Gare Nice St Augustin și Gare St Laurentdu Var, puteți ajunge la ele cu autobuzul ce circulă fiecare 15 minute. Pe lângă orașul Nisa, trenul duce pasageri și spre orașele stațiuni ca: Cannes, St Tropez și Monte Carlo. Aceleași rute sunt urmate și de autobuze, verificați circulație acestora la personalul aeroportului. Autobuzele, de asemenea, pleacă și spre orașele italiene de la graniță, inclusiv Milano și Genova. O alternativă pentru a ajunge la destinația finală este să închiriați o mașină. Puteți închiria o mașină de la aeroport sau preventiv să comandați de pe site-ul companiilor, care oferă astfel de servicii.

Harta aeroportului


Harta aeroportului din Nisa