]]>

Dubai

Dubai

Dubai - orașul Emiratelor Arabe Unite, unul dintre cele mai importante centre comerciale și financiare al Orientului Mijlociu, care se dezvoltă rapid. Apele limpezi ale Golfului Persic, plajele nesfârșite de nisip auriu, excursii interesante, complexe comerciale moderne, cu buticuri și divertisment pentru toate gusturile, oferă un flux de turiști pe tot parcursul anului.

Oaspeții din străinătate sunt primiți de Aeroportul Internațional Dubai, care surprinde cu dimensiunile și arhitectura sa modernă. Acesta este considerat unul dintre aeroporturile cele mai funcționale din lume, servește anual mai mult de 60 de milioane de pasageri.

Prima mențiune scrisă despre această localitate a fost la finele sec. XVI-lea, cu o populație ce nu depășea cu mult o mie de oameni. Locație favorabilă geografică a așezării determină interesul constant al altor țări. Iranul a încercat să-l cotropească, Portugalia, Oman și Imperiul Otoman, ci doar Marea Britanie a reușit să-și stabilească autoritatea, în 1835. Apoi zona a trecut sub autoritatea din Abu Dhabi, după ce s-a stabilit dinastia Al Maktoum, în 1833. În 1971, Dubai, împreună cu alte cinci Emirate au format Emiratele Arabe Unite.

Până în prezent, baza economică a Dubai-ului o constituie: aviația, serviciile financiare, industria petrolului, și industria turismului. Fenomenul Dubai-ului este că, în mijlocul secolului al XX-lea pe acest teritoriu erau așezările triburilor nomade, care trăiau în barăci de lemn. În doar 20 de ani, au construit un oraș modern, cu clădiri înalte, iar numărul locuitorilor a crescut de 4 ori. Rata ridicată de construcție și dezvoltarea orașului, s-a datorat descoperirii petrolului și formarea Emiratelor Arabe Unite. Turiștii nu pot să creadă, când văd imagini ale muzeului, cu diferența Dubai-ului de 20 de ani (1966 și 1986). E uimitor, cum în loc de deșert, într-o perioadă scurtă de timp, au reușit să construiască un oraș modern.

Cartea de vizită a capitalei este considerată cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa, de pe acoperișul căruia se deschide o priveliște uimitoare al Dubai-ului. La poalele acestei clădiri, turiștii pot să admire havuzul ce cântă, care la fiecare jumătate de oră adună o mulțime de spectatori entuziasmați. Muzica vibrantă sau melodioasă, împreună cu direcția de curgere a apei ce își schimbă în continuu direcția, subliniată în diferite culori creează o iluzie de dans. În centrul comercial "Dubai Mall" veți găsi cel mai mare Oceanarium din lume și stațiune de schi. Lista de atracții turistice trebuie, de asemenea, să includă Palm Islands, arhipelagurile "The World" și "Univers", Moscheea Jumeirah și unul din parcurile de apă la alegere : "WildWadi», «Aquaventure» sau «Dreamland».

Bilete Chișinău – Dubai pot fi cumpărate pe site-ul de rezervări AVIA.MD. Avantajul sistemului este, faptul că, afișează pe ecran toate zborurile disponibile la data dumneavoastră, efectuate de către diferite companii aeriene. Variația mare de zboruri cu transfer prin Dubai, vă permite să alegeți un zbor cu ședere maximă, pentru a vă petrece câteva ore în oraș, să gustați din bucătăria locală și să vedeți obiective turistice. Biletele Chișinău – Dubai pot fi procurate la birou sau la distanță, folosind carduri bancare Visa și Master Card.

Pe AVIA.MD HOTELS veți găsi o gamă variată pentru cazare la prețuri accesibile.