]]>

Aeroportul Internațional Koltsovo, Ekaterinburg

Aeroportul Internațional Koltsovo

Aeroportul Internațional Koltsovo este terminalul al Ekaterinburg-ului, care deservește populația orașului și zonele din apropierea regiunii Sverdlovsk. Acesta este clasat pe locul cinci din Federația Rusă, după traficul de pasageri. Cifra anuală de pasageri este de aproximativ 4 milioane. Clădirea aeroportului este sediul central al companiei aeriene "Ural Airlines", iar compania aeriană "Rus Line" folosește terminalul ca un hub de schimb.

Istoria aeroportului începe, în 1928, atunci când pe locul terminalului de astăzi, a fost construit un aerodrom militar. În ziua când a început al doilea război mondial, s-a început construirea urgentă a unei piste noi de zbor. După patru luni de la începerea războiului, în Ekaterinburg a fost evacuat Institutul Forțelor Aeriene, specializat în realizarea zborurilor de încercare a aeronavelor de tipuri noi. Aici, pentru prima dată în istoria practicii aeriene mondiale a decolat și aterizat luptătorul BI-1 cu motor rachetă, pentru realizarea acestui zbor pilotului ,Bahchivandzhi Grigorie, i s-a acordat titlul de Erou al Uniunii Sovietice. În iulie 1943, o parte din aeroport a fost orientată pentru nevoile aviației civile, astfel încât el a devenit primul terminal de aer sovietic, de unde se transportau pasageri și zburau avioane militare. Aeroportul Koltsovo a fost reconstruit de mai multe ori, înainte de a primi statutul de aeroport internațional, în 1993.

Ultima renovare a fost finalizată, în 2009. Acesta a fost actualizat și completat cu terminale noi, pentru aviația comercială a companiilor aeriene interne și internaționale. De asemenea, a fost construită o linie de cale ferată de la aeroport la Ekaterinburg și s-a construit complexul hotelier "Angelo", în imediata apropiere a portului de aer.

Aeroportul Koltsovo oferă un set standard de servicii: schimb valutar, birou pentru depozitarea bagajelor, centru medical, oficiu poștal, ambalarea bagajelor, camera mamă și copilul, precum și servicii de informații. Pe lângă acestea, pasagerii pot beneficia de salonul «Art of Nail» (face manichiură rafinată și acoperire cu gel). Pe teritoriul terminalului lucrează o serie de localuri ca: cafeneaua Starbucks și Ciocolatieră, restaurant italian Paparazzi Express, restaurant cu autoservire "Yolki- Palki" și multe altele. Magazinul duty-free va surprinde pasagerii cu o gamă largă de îmbrăcăminte și accesorii de designerii (Versace, Ferragamo, Emporio Armani), parfumuri și cosmetică, dulciuri și băuturi.

Distanța de la aeroport până la Ekaterinburg este de 25 km. Pentru a ajunge în centrul orașului, puteți folosi mai multe căi. Autobusul №81 circulă pe ruta aeroport - stația de metrou "Botanica" și autobuzul №1 merge până la gara feroviară. Transportul public rulează zilnic de la 5.00 dimineața până la miezul nopții, timpul traseului - o oră. Pe aceeași cale ca și autobuzul №1, rulează microbuzul Express № 01. Ziua, intervalul circulației este de 30 de minute, iar pe timp de noapte – o oră. Pentru a ajunge în oraș, de asemenea, puteți utiliza trenul electric "Express Koltsovo", care face patru curse pe zi în ambele direcții. Timpul călătorie constituie 40 de minute și costă în jurul de 50 ruble.

Planul aeroportului


Planul aeroportului Koltsovo