]]>

Geneva

Geneva

Geneva - una dintre cele mai frumoase orașe din lume, care se află în partea de sud-vest a Elveției, și este adiacentă cu frontiera Franței. Geneva poartă statutul de centru financiar internațional. Pentru multe organizații internaționale, a devenit un loc de dislocare a birourilor centrale. Acestea includ Organizația Mondială a Comerțului, Liga Națiunilor, Biroul Organizației Națiunilor Unite, Crucea Roșie.

Prima mențiune documentară a orașului se găsește în scrierile lui Iulius Cezar despre războiul galilor, care datează cu secolul I î.e.n..Pe parcursul existenței sale, Geneva a aparținut Imperiului Roman, iar în Franța, a fost capitala Burgundiei. Doar în 1815, conform deciziei de la Congresul din Viena a devenit parte a Confederației Elvețiene.

Geneva se afla pe locul trei printre orașele importante ale Elveția, imediat după Zurich și Basel. Oaspeții străini sunt deserviți de Aeroportul Internațional Geneva, care se află la marginea orașului.

Localnicii cu mândrie numesc orașul Geneva "Capitala lumii", justificând aceasta cu concentrația mare de instituții internaționale pe cap de locuitor. În acest oraș operează oamenii științei în domeniile ca: instalații nucleare, biotehnologie și telecomunicație. Băncile elvețiene cu securitatea sa, atrag oamenii de afaceri din întreaga lume, participarea la expoziții și forumuri internaționale promovează încheierea contractelor și găsirea investitorilor. Tinerii se înghesuie în oraș la festivalurile de rock, campionate mondiale, expoziții de lucrări contemporane ale artiștilor.

Centrul orașului istoric și pitoresc cu multe atracțiuni turistice oferă un flux de oaspeți, în orice moment al anului. Cartea de vizită a orașului este havuzul Jeu d'Eau, cu înălțimea de 147 m. Pe timp de caniculă este cea mai preferată destinație turistică, unde deseori oaspeții Genevei își răcoresc fața cu stropii reci de apă. Cu siguranță trebuie să vedeți ceasul de flori cu cel mai mare arătător de secunde din lume. Să mergeți pe piața Bourg-de-Four, să admirați Catedrala Sfântul Petru și Catedrala Notre Dame, să vă uitați la exponatele Muzeului de Istorie și Artă.

Puteți cumpăra bilete cu destinația Chișinău - Geneva, vizitând site-ul AVIA.MD. Sistemul de rezervare online face procedura de căutare ușoară. După selectarea opțiunii corespunzătoare, puteți cumpăra biletul Chișinău - Geneva la biroul nostru sau de la distanță.

În compartimentul AVIA.MD HOTELS găsiți varianta cea mai optimală pentru Geneva, alegându-vă hotelul la cel mai bun preț și cel mai bun loc de amplasare.