]]>

Aeroportul Internațional Khrabrovo

Aeroportul Internațional Khrabrovo

Aeroportul Internațional Khrabrovo este un complex aerian din regiunea de vest al Federației Ruse, situat la 20 km de Kaliningrad. Aeroportul, concomitent cu transportul arian civil este și locația avioanelor Serviciului Federal de Securitate, Ministerului Apărării și Ministerului pentru Situații de Urgență din Federația Rusă. Traficul anual de pasageri este de aproximativ 1,5 milioane. Experții în domeniul aviației susțin că foarte curând numărul de pasageri va crește în mod semnificativ. Datorită locației geografice și vecinătatea cu țările europene, în viitor, aeroportul poate deveni un nod important pentru companiile aeriene din Rusia, care oferă zboruri din Rusia spre Europa de Vest.

Aeroportul a fost fondată în anul 1945, în locul unui vechi aerodrom din Europa, construit în anii '20 ai secolului XX. Primul zbor efectuat de acesta a fost unul internațional, pe ruta Moscova – Kёnisberg. În 1946, Prusia de Est, în conformitate cu decizia de la Conferința din Potsdam, se alătură teritoriul URSS, ca rezultat aeroportul Khrabrovo devine proprietatea aviației civile a Uniunii Sovietice. Statutul de aeroport internațional îl primește în 1989, iar în 1993 a efectuat primele zboruri regulate spre țările scandinavice, țările baltice și Polonia. În 2004, aeroportul dobândește un nou terminal de pasageri și este supus reconstrucției totale.

Pe teritoriul complexului aerian, puteți utiliza următoarele servicii: oficiul operatorilor de telefonie mobilă, schimb valutar, centru medical, biroul de informație, camera pentru mamă și copil, oficiu de închiriere auto, standuri pentru comandarea taxiului, parcare și instalarea anvelopelor. În sala de așteptare, pasagerii își vor putea potoli foamea în cafenea „Jet Buffet”, să servească o cafea excelentă în cafeneaua „Chocolate” și să cumpere bomboane și ciocolate delicioase pentru familie și prieteni în „Granvel”.De asemenea, în magazinele duty-free, puteți cumpăra suveniruri, dulciuri și băuturi, precum și produse locale.

De la aeroportul Khrabrovo până în centrul orașului Kaliningrad puteți călători cu autobuzul № 244, care circulă la fiecare oră, iar destinația finală este Gara Auto de Sud. Durata călătoriei este de 50 de minute, tariful – 20 de ruble. Până în orășelele Zelenogradsk, Pionerskiy, Svetlogorsk și Donskoe se poate ajunge cu autobuzul № 243, care pleacă de la stația de autobuz "Aeroport" de trei ori pe zi: la 10.25, la 14.25 și la 18.55. Timpul mediu de călătorie este – 2 ore. O altă metodă pentru a ajunge în oraș este serviciul de taxi cu tarife fixe, care pot fi chemate de la standurile de dispecerat.


Schema aeroportului


Schema aeroportului din Kaliningrad