]]>

Aeroportul internațional Larnaca

Aeroportul internațional Larnaca

Aeroportul internațional «Larnaca» a fost construit foarte rapid în locul aeroportului militar vechi în anul 1974, atunci când pe insulă s-a produs o lovitură de stat. În anul 2011 aeroportul a fost renovat și modernizat. La momentul actual este principalul punct aerian de legătură al Ciprului și colaborează cu peste 60 de companii aeriene.

«Larnaca International Airport» este situat la patru km de orașul Larnaca, prin urmare a primit numele acestuia. Poți ajunge în centrul orașului, luând atobuzul n. 425, care circulă la fiecare jumătate de oră începând de la ora 6:00 am până la 11:00 pm. Prețul variază de la 1,5 până la 2,5 euro, în funcție de ora zilei. De asemenea, aeroportul prestează servicii directe de transport cu autobuzul la Limassol și Nicosia, costul călătoriei într-o direcție este cuprins intre 8 și 10 euro. Stația de autobus este localizată la stânga de terminalul «Departures». Acolo puteți specifica oralul traseelor cât și ora plecării, plata se efectuează direct în autobuz.

Dacă ajungeți noaptea tîrziu și nu doriți să utilizați transportul public la dispoziția dumnevoastră este serviciul de taxi, care lucrează fără întrerupere 24 de ore. În Cipru puteți folosi încă un serviciu destul de util ca închirierea de mașini, în cazul dacă doriți să explorați insula de sine statător. Aici veți primi în scurt timp automobilul râvnit cu toate actele necesare.

Înregistrarea la zbor și primirea bagajelor începe cu 2,5 ore înainte de decolare. Pasagerii care călătoresc cu animalele de companie trebuie să ajunga mai devreme, deoarece sunt nevoiți să treacă punctul de control pentru animale. De asemenea, pasagerii cu dizabilități sunt rugați să soseasc mai devreme. Lucrătorii aeroportului oferă servicii de transport și escort până la bordul avionului (acest serviciu trebuie comandat cu 48 de ore înaintea zborului).

În sala de așteptare, pasagerii vor gasi cele mai recente reviste (uneori se găsesc și reviste în limba rusă) și acces gratuit la internet. Mai puteți scurta din timp, luând o gustare în cafenea sau să explorați DutyFree-ul, unde la prețuri acceptabile veți găsi dulciuri, băuturi, suvenire, bijuterii și parfumuri. Magazinul este dotat cu o gama largă de produse, de aceea este recomandat persoanelor obsedate de cumpărături mai des să se uite la oră, ca să nu piardă îmbarcarea la bord.


Schema aeroportului


Schema aeroportului în Larnaca