]]>

Aeroportul Portela - Lisabona

Aeroportul Portela - Lisabona

Țara: Portugalia
Cod IATA: LIS
Orarul: 24/24

Aeroportul Portela este amplasat in partea de nord a Lisabonei si este cel mai mare aeroport international al Portugaliei. El este utilizat de cele mai mari companii aeriene din lume. Aeroportul oferă zboruri către destinații importante din Europa, America, Africa și Asia.

Pentru a ajunge de la aeroport spre Lisabona puteți folosi taxiul sau autobuzul. Stația de taxi este amplasată în fața zonelor de Sosiri și Plecări. Acestea sunt disponibile non-stop.

Cu autobuzul putem ajunge în Lisabona dar și în împrejurimile acesteia. Astfel, autobuzele rutei 91 a companiei CARRIS AeroBus face legătura dintre aeroport și centrul Lisabonei, precum și cu gara Cais do Sodre. Durata aproximativă a unei călătorii este de 20 de minute. Iar autobuzele 5, 22, 44, 45 şi 83 au ca destinație centrul Lisabonei și împrejurimile acesteia.

Pentru clienții săi, aeroportul pune la dispoziție parcări pe termen lung și scurt. Conexiunea dintre parcare și aeroport este realizată de un autobus, călătoria este gratuită.

Pentru diverse necesități ale pasagerilor și clienților aeroportului, pe teritoriul acestuia operează o bancă și un serviciu poștal. De asemenea aici găsim bancomate și case de schimb valutar. În plus sunt locuri unde este acces gratuit la internet.

Iar dacă doriți o gustare sau o băutură rece atunci aveți la dispoziție mai multe cafenere și restaurant, inclusiv fast-food-uri.

Și dacă aveți timp la dispoziție puteți face cumpărături la unul dintre magazinele amplasate în incinta aeroportului sau în duty-free.

Aeroportul are rampe și ascensoare pentru ca acesta să fie accesibil și pentru persoanele cu dizabilități.

 

Schema aeroportului


Schema aeroportului Portela