]]>

Aeroportul Internațional Nizhnevartovsk

Aeroportul Internațional Nizhnevartovsk

Aeroportul Internațional Nizhnevartovsk este un complex aerian civil, care se află la același nivel cu aeroportul internațional din Surgut ce deservește oaspeții din străinătate, precum și populația din Regiunea Autonomă Khanty-Mansky. Aeroportul colaborează cu peste 40 de companii aeriene, iar fluxul de pasageri anual este de 500.000 de oameni.

Aeroportul a fost construit în 1971. Pe 21 noiembrie, a fost deschiderea oficială a aeroportului, și-a lansat primul zbor spre Moscova. Din 1972, aeroportul Nizhnevartovsk a efectuat zboruri directe spre marile orașe din URSS: Leningrad, Minsk, Kiev, Mineralnye Vody, Simferopol. În 2001, aeroportul "Nizhnevartovsk" a fost distins cu titlul de cel mai bun aeroport din țările CSI și Federația Rusă, iar statutul de aeroport internațional l-a primit în 2005. Terminalul a fost întitulat ca cel mai bun aeroport din țările CSI, de două ori (2007 și 2009), iar în 2013-2014 aeroportul a fost câștigătorul la două nominalizări: "Aeroportul cu dezvoltare dinamică" și "Pentru contribuția la dezvoltarea producției." În onoarea de a 65-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, pe teritoriul complexului aerian a fost ridicat monumentul Piloților Eroi din al doilea război mondial.

În sălile spațioase ale complexului aerian, pasagerii vor găsi un set de servicii de bază: birou de informare, oficiu poștal, centru medical, farmacie, ambalarea bagajelor, magazin duty-free, schimb valutar și terminale bancare. La fel, vor găsi mai multe cafenele, pentru a satisface foamea ori să-și petreacă timpul cu o ceașcă de cafea sau ceai. În apropierea de aeroport este un hotel, unde călătorii pot sta în camere cu categorii și prețuri diferite.

Aeroportul Nizhnevartovsk este amplasat la 4 km distanță de centrul orașului. Pentru a ajunge în diverse colțuri ale orașului, pot fi folosite mijloacele de transport public. Autobuzul № 15 este ideal pentru pasagerii, care vor să se deplaseze înafara orașului Nizhnevartovsk. El circulă până la gara feroviară din oraș, de unde pleacă trenurile spre orașele mari ca: Surgut, Tyumen, Ekaterinburg și alte orașe din Federația Rusă. Autobuzul № 4 duce pasagerii până în satul Pădurea de Nord, autobuzul № 9 - piața Starovartovsk, iar autobuzul № 31 - stația "ASU petrol." Tariful variază de la 20 la 50 de ruble, în funcție de distanța de la aeroport. Pasagerii cu copii mici sau o mulțime de bagaje, pot utiliza serviciile locale de taxi.