]]>

Oslo

Oslo

Oslo – capitala Norvegiei, este situată adânc în fiordul-Oslo, înconjurată de trei golfuri, păduri dese și lanțuri muntoase. Oslo este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa de Nord, fondat în 1048 de către regele norvegian Haroldom al III-lea. În vremurile vikingilor, orașul a fost numit Wikia, apoi Christiania și numai în 1924 a fost numit așa cum îl cunoaștem astăzi. Numele său l-a primit pentru poziția sa geografică, care este format din două cuvinte norvegiene „os” și „Lo”, ce semnifică „gura râului Lo”.

Potrivit unui studiu britanic în 2009, capitala Norvegiei a fost numit cel mai scump oraș din lume. În 2007, Oslo a fost distins de cea mai populară revistă americană Reader's Digest, cu locul doi din lume, după numărul de spații verzi și lăudat pentru atitudinea grijulie față de mediul înconjurător.

Oslo este un centru economic, educațional și cultural major al țării. Fiind un oraș port, aici sunt înregistrate aproximativ 1000 de întreprinderi specializate pe afaceri maritime, ca: companiile de asigurări, Shipbrokers și companii implicate pe transport maritim. Orașul pe bună dreptate ocupă locul cinci în Europa, după numărul de firme majore ce activează în oraș. În capitala norvegiană are loc anual ceremonia mondială de atribuire a Premiului Nobel.

Populația din capitală și orașele din jur sunt deservite de trei aeroporturi internaționale: Gardermoen, Rygge și Oslo Torp.

Orașul cu o istorie de mileniu, atrage turiștii din întreaga lume cu frumusețea sa naturală nemaipomenită, o mulțime de atracții turistice și cu ospitalitatea tipică scandinavă. Pe tot parcursul anului, în capitala norvegiană au loc spectacole și opere pline de culori, performanțe ale ansamblurilor de dans popular și concerte ale artiștilor folclorici. Este demn de remarcat Festivalul Muzicii „Norvegian Wood”, Festivalul de Jazz „Oya” și Festivalul Muzicii de Cameră „Inferno”. Cea mai populară atracție a capitalei este considerată parcul de sculpturi Vigelandsparken, pe al cărui teritoriu sunt concentrate 212 de sculpturi unice din granit și bronz. Obiectivele care nu trebuiesc ignorate sunt: Palatul Regal, Catedrala, Primăria, Cetatea Akershus și Muzeul Peninsula Byugdё. Strada Karl Johans Gate din Oslo este un prototip al „Champs Elysees”, unde turiștii pot admira arhitectura artiștilor din mijlocul secolului al XIX-lea și galerii în aer liber. Pentru iubitorii de odihnă activă, recomandăm să vizitați parcul scandinav de distracție „Tusenfrid”, iar în perioada de iarna – saltul de schi „Holmenkollen”.

Serviciu AVIA.MD oferă posibilitatea de a cumpăra bilete de la Chișinău la Oslo, la cele mai mici preturi din oraș. Sistemul de rezervare ușor de manevrat, vă permite să sortați opțiunile disponibile de zbor cu criteriile necesare: numărul și durata de transplanturi, țara de tranzit, ora de plecare și de sosire. După alegerea variantei dorite, puteți rezerva imediat, folosind un card de credit. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, utilizatorii pot contacta întotdeauna un manager calificat.

Serviciu AVIA.MD HOTELS cu o selecție largă de hoteluri prestigioase din centrul orașului și apartamente confortabile în zonele de reședință, vă va ușura sarcina de a găsi hotelul potrivit pentru sejurului dumneavoastră din Oslo.