]]>

Aeroportul Internațional Sharm-el-Sheikh

Aeroportul Internațional Sharm-el-Sheikh

Țara: Egipt
Cod IATA: SSH
Orarul: 24/24Aeroportul Internațional Sharm-el-Sheikh este amplasat la o distanță de 18 km față de orașul Sharm-el-Sheikh. Acesta are două terminale, unul pentru zboruri interne, iar celălat pentru zboruri internaționale.

Pentru a ajunge la aeroport cu propriul automobil este bine să urmați autostrada El-Salam. Clădirea aeroportului este impunătoare și la sigur o veți observa.

De asemenea pentru a junge de la aeroport în oraș sau la hotel puteți folosi taxiul sau autobuzul. Stația de taxi se află în preajma primului terminal. Pentru a evita să fiți înșelați de bani, funcționarii aeroportului vă recomandă să vorbiți în prealabil despre prețul pentru călătorie. Taxiul poate fi chemat de pe orice telefon sunând la numărul 122.

În Sharm-el-Sheikh nu este o companie publică de autobuze care să deservească aeroportul. Însă sunt mai multe companii private care transportă pasagerii de la aeroport în oraș. Călătoria durează aproximativ 15 minute. Autobuzele nu au un orar prestabilit, acestea se pornesc atunci când toate locurile sunt ocupate. De asemenea pentru a evita să vi se ceară o sumă mare de bani, este bine să întrebați în prealabil care este costul călătoriei.

Pentru pasagerii care au venit cu propria mașina, aeroportul dispune de o parcare securizată. Mașina o puteți lăsa pe perioade lungi sau scurte.

Menționăm că pasagerii care au sosit în Egipt, în aeroport în sala pentru sosiri își pot perfecta viza. Pentru cei care pleacă din Egipt, trebuie să se prezinte cu trei ore înnainte de zbor pentru înregistrare. Înregistrarea se termină cu o oră înnainte de zbor, apoi trebuie să treceți un control special, iar pentru zborurile internaționale și controlul vamal.

În aeroport este rețea de wi-fi și în același timp aici sunt amplasate telefoane cu ajutorul cărora puteți să faceți apeluri internaționale.

Tot aici puteți să luați o gustare în cafenelele sau restaurantele de aici. Acestea oferă preparate din bucătăria tradițională și internațională.

Totodată trebuie să cunoașteți că valuta națională a Egiptului sunt funții egipteni, în aeroport sunt amplsate câteva puncte de schimb valutar de unde vă puteți cumpăra. De asemenea aici sunt bancomate care lucrează non-stop.

De asemenea aici puteți face și cumpărături, deoarece se găsesc mai multe magzine, inclusiv duty-free. În oferta magazinelor găsim parfumerie, bijuterii, suvenire, ziare proaspete.

Pentru persoanele cu mobilitatea redusă aeroportul dispune de cărucioare speciale și platforme. Totodată personalul aeroportului vă poate ajuta la necesitate, doar că trebuie să anunțați în prealabil compania aeriană cu care aveți zborul.

În incinta aeroportului nu sunt spații speciale pentru business, dar la distanță de 15 minute sunt amplasate mai multe hotele care dispun de săli de conferințe și spații de lucru bine echipate.

În cadrul aeroportului contra plată vă puteți împacheta bagajul, să-l lăsați în camera de depozitare sau să vă adresați la biroul pentru bagaje pierdute.

În același timp în cadrul aeroportului este situat un birou de închiriere a automobilelor. Aici este un birou al companiei internaționale Hertz &Thrifty, dar sunt și companii locale de închiriere a automobilelor.