]]>

Aeroportul Internațional Roshchino

Aeroportul Internațional Roshchino

Aeroportul Internațional Roshchino este nodul aerian al orașului siberian Tiumen, acesta are statut federal. Porțile de aer ale orașului găzduiește companiile aeriene din Rusia: UTair și Iamal.

Dezvoltarea rapidă a serviciilor aeriene în regiunea Tyumen a început în 1960, o condiție prealabilă pentru acesta s-a datorat descoperirii zăcămintelor de petrol și gazelor naturale. Pe atunci, regiunea nu dispunea de cale ferată, de aceea a fost atât de necesară dezvoltarea aviației. Terminalul aeroportului a fost construit în timp record. Acesta a fost folosit la nivel național, care transporta profesioniștii și mărfurile economice necesare, pentru dezvoltarea industriei de petrol și gaze. Prima reconstrucție a portului de aer a fost finalizată în anul 1998, în timpul căreia a fost construit terminalul internațional. În 2012, administrația aeroportului a lansat un program de reconstrucție și modernizare al complexului aerian.

Astăzi, aeroportul Roshchino constă din două terminale: unul pentru zborurile internaționale, și al doilea pentru cele interne. Zborurile internaționale regulate nu sunt atât de multe, cea mai mare parte sunt efectuate de zborurile charter către destinațiile turistice populare ca: Hurghada, Sharm el-Sheik, Antalya, Larnaca și Dubai. Fluxul anual de pasageri depășește un milion. Terminalul are 1500 de angajați de diferite specialități, care are în mod constant la fiecare câțiva ani trec cursuri de perfecționare.

Pe teritoriul complexului de aer, pasagerilor li se oferă un set standard de servicii: oficiul poștal, centru medical, bancomate, terminale de plată, agenție de turism, magazin de suveniruri și un chioșc cu ziare. Puteți satisface foamea la cantina „Crasnoe”, care este situată la etajul doi sau găsiți ceva în mașina pentru gustări și băuturi. La 300 de metri de terminal, pasagerii vor găsi un hotel confortabil „Liner”, undea vă puteți relaxa după un zbor lung.

Distanța de la aeroportul Roshchino până în centrul orașului este de 13 km. Pentru a ajunge în centrul orașului, puteți folosi transportul public. Autobuzul № 10 vă duce direct la gară și autobuzul № 87 - la parcul Nemțov. Transportul public rulează de la 7:00 dimineața până la 6:00 seara, la fiecare 1,5-2 ore. La stația de autobuz din Tiumen se poate ajunge cu maxi-taxi № 35, care pleacă de la terminalul aeroportului la fiecare jumătate de oră. Costul transportului public este de 18 ruble. Dacă pasagerii doresc să ia un taxi, vă recomandăm împreună cu personalul aeroportului să stabiliți care serviciu de taxi e cel mai bine de contactat.


Planul aeroportului


Planul aeroportului Roshchino din Tiumen