]]>

Verona

Verona

În Verona sint mult mai multe motive de a fi numit cel mai romantic oras din lume decat Parisul, dar acest lucru este, probabil, o chestiune de gust. Anume în Verona, dupa Shakespeare, a fost conceputa si desfășurata cea mai faimoasa și tragica istorie de dragoste intre Romeo si Julieta.

Tragediei shakespeariane in oras se acordată o atenție deosebită. Turistii din intreaga lume sint atrasi in curtea Julietei, în față balconului, unde ea asculta recunoașterile in dragoste. Puteți merge personal până la balcon si sa va simtiti ca un erou al piesei, și puteți atinge statuia Julietei pentru a avea noroc in dragoste si fericire în viața personală.

Nu toti turistii viziteaza mormântul Julietei, căre prezinta un adevărat muzeu. Mândria sa principala este vechi sarcofagul de marmură roșie, unde veneau "pelerinii" încă in secolul al XV-lea. Putem spune că acest loc este cel mai vechi al lui Shakespeare - altele au aparut mult mai târziu, și numai în scopuri turistice.

Cine nu e pasionat de operele shakespeariene - fara ocupatie nu va rămâne. În cele din urmă, Verona este unul dintre cele mai frumoase orase din Italia. De asemenea, aici există un "Colosseum", dar mai corect numit Arena, care se deschide cu ocazia sărbătorilor importante și acolo se organizeaza festivitățile.

Orasul Verona este deservit de Aeroportul International Verona-Villafranca. Cea mai simpla oportunitate de a procura bilete de avion spre si din Verona o ofera proiectul AVIA.MD. Dacă doriti sa staționati in Verona o perioada mai indelungata de timp, AVIA.MD HOTELS va ofera posibilitatea sa rezervati direct de pe site camera in orice hotel al orasului la pret rezonabil.