]]>

Washington, Aeroportul Internațional Dulles

Aeroportul Internațional Dulles

Aeroportul Internațional Dulles – un important nod de transport aerian, este situat în apropiere de capitala Statelor Unite. El primește circa 40 de zboruri internaționale regulate și de două ori mai multe zboruri interne. Astăzi, capacitatea terminalului este de aproximativ 25 milioane de pasageri pe an. Acest fapt, se datorează cooperării cu compania bugetară americană United Airlines, contractul căreia i-a ridicat ratingul aeroportului și l-a asigurat în topul treizeci de cele mai aglomerate porturi aeriene din lume.

După al doilea război mondial, a crescut foarte mult traficul de pasageri, ce a determinat autoritățile locale să ia o decizie cu privire la construirea unui nou complex aerian. În 1958, a început construcția portului aerian, proiectat de arhitectul genial Ero Saarinen. Deschiderea oficială a aeroportului a avut loc în anul 1962. Terminalul original a fost numit în onoarea președintelui Americii - John F. Kennedy, dar în 1984 a fost redenumit în onoarea secretarului de stat și mâna dreaptă a preşedintelui Eisenhower - John Dulles.

Terminalul Dulles oferă multe servicii, pentru a face așteptarea zborului cât mai plăcută. Pentru pasagerii business class sunt amenajate camere speciale cu confort sporit. În sălile obișnuite pasagerii vor găsi: restaurante, magazine duty-free, acces gratuit la internet, încărcarea dispozitivelor electronice și gadget-uri, case de schimb valutar, bancomate, camere de rugăciuni, salon de masaj și chiar o curățătorie de pantofi. Pentru familiile cu copii este prevăzută camera mamei și a copilului, unde părinții găsesc inventarul special pentru schimbarea copilului. De asemenea, în aeroport sunt oficii de referințe, unde pasagerii pot obține toate informațiile cu privire la structura complexului aerian, precum și obiectivele turistice din Washington, pe lângă toate acestea, pot rezerva cameră în hotel sau să comande un taxi. Dacă este necesar, puteți apela la ajutorul unui traducător profesionist.

Aeroportul este situat la 42 km distanță de centrul capitalei SUA. În Washington operează un sistem de transport bine stabilit, astfel încât puteți ajunge în oraș în mai multe moduri. Stația de autobuz se află la ieșirea din al patrulea terminal,unde pasagerii vor găsi autobuzul expres № 5A, care circulă pe traseul aeroport – centrul Washington. Costul călătoriei este de $ 7. La fiecare jumătate de oră,circulă naveta de transfer până la cea mai apropiată stație de metrou West Falls Church, călătoria costa aproximativ 10 $. Desigur, confortabil și fără opriri puteți călători cu taxiul, ele circulă ziua împrejur. Tariful este în regiunea de $ 60-80, în funcție de numărul de pasageri și de distanța de la aeroport.


Planul aeroportului


Planul aeroportului Dulles din Washington